ANUNT IMPORTANT
 • Pentru a primi ultimele noutati prin e-mail, va rugam abonati-va la newsletter.
 • Grupul Speranta va fii prezent Duminica pe data 27/04/2014 începand cu orele 09h00.
 • Pentru Transmisia live apasati pe "Live Elim"
 • Pentru ultimele noutati sau evenimente acesati rubrica de sus in partea stanga
 • Adresa Bisericii Asse: Nerviersstraat 2A 1730 Asse. Adresa Bisericii Filadefia : Chausse De Nivelles, 26 1470 Vieux Génappe
 • Contul Bisericii Elim :BE39 8637 0219 3019 Banca Crelan
Invitatie

Biserica Română ELIM, te invită să participi alături de noi, la serviciile religioase, pentru ca împreună să-L cunoaștem pe Singurul Dumnezeu, care ne poate mântui sufletele noastre.

Adresa: Rue Stephanie 107 1020 Bruxelles

Luni: 20:00 - 22:00 Seara de tineret
Marti: 19:30 - 20:30 Seara de rugaciune
Miercuri: 20:00 - 22:00 Repetitii grupuri de lauda
Joi: 19:30 - 21:30 Serviciu Divin
Vineri: 20:00 - 22:00 Repetitie cor
Sambata: 19:30 - 21:30 Seara de rugaciune
Duminica: 10:00 - 12:30 | 18:00 - 20:00 Slujbe

Inaltarea Domnului

Una din sarbatorile crestine mari de peste an o vom sarbatori anul acesta pe data de joi 02 iunie. In Belgia este sarbatoare legala, zi nelucratoare. Vor iesi oamenii la iarba verde, vor merge la munte, poate la mare...  

Noi vom merge la casa de inchinare, ne vom aminti clipele despartirii de ucenici, vom privi cerul senin sau innourat. Prin credinta vom face o investigatie in imaginatie : cum am putea sa zugravim Intrarea Triumfala a lui Mesia Inviat in Cerul Vesnic ?  Dar revenirea Lui in glorie ?

    Aceasta opera de arta, in fapt o reproducere dupa o celebra sculptura, reprezentandu-l pe Mantuitorul,  pe care am intalnit-o in preajma mai multor biserici catolice din Belgia, pare sa fi ramas printre putinele lucruri prin care se exprima evlavia vremurilor, locurilor si oamenilor de aici ...
    
    O scurta meditatie asupra a ceea ce s-a petrecut pe muntele Maslinilor afara din Ierusalim (F. Ap.  Cap 1 v 1-11),  cand "...un nor L-a ascuns din ochii lor" ne aduce aminte cateva lucruri foarte importante, purtatoare de invataminte:

-   Cel care a fost si este Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, HRISTOS DOMNUL, a trebuit sa se coboare inainte de a fi inaltat.  A coborat pe Pamant si S-a facut om, supus mortii, ca sa se inalte triumfator in Slava Tatalui, a rabdat sa fie crucificat ca sa invieze in glorie ! Slava eterna sa-I fie !
    Unul din cele mai graitoare exemple de smerenie din Sfanta Scriptura ni l-a dat Domnul Isus la Cina cea de Taina: « S-a sculat de la masa, S-a dezbracat de hainele Lui,  a luat un stergar si S-a incins cu el. Apoi a turnat apă într-un lighean şi a început să spele picioarele ucenicilor şi să le şteargă cu ştergarul cu care era încins » (Ev. dupa Ioan, cap 3. 4-5). E important de inteles acest aspect in contextul cultural si istoric de atunci cand gazda ii oferea invitatului apa sa isi spele picioarele sau, de cele mai multe, ori un rob al casei facea acest lucru fiind in general o slujba facuta de cei de jos, de cei nebagati in seama.
    Domnul Hristos a schimbat insa ierarhiile si prioritatile : El da ucenicilor inca o pilda de slujire, de aplecare in dragoste si  in smerenie aratand ca « Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci El să slujească » . Domnul Isus a facut o prioritate din slujiriea altora in smerenie si in lepadare de Sine si suntem chemati sa avem si noi gandul acesta in noi : « El măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, ci S-a dezbrăcat pe Sine însuşi şi a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor.  La înfăţişare a fost găsit ca un om, S-a smerit şi S-a făcut ascultător până la moarte, şi încă moarte de cruce. » (Ep. Ap. Pavel catre Filipeni 2. 6-8)
    Oare cat de mult se insala azi toti cei care se inalta singuri ? Cat pagubim noi atunci cand refuzam sa ne smerim ? « Domnul sta impotriva celor mandri, dar da har celor smeriti.» (Iacov 4. 6)

-   Nici o clipa ucenicii Domnului nu s-au intristat, nu au ramas dezamagiti sau necredinciosi dupa plecarea Mantuitorului dintre ei. La Rastignire au fost speriati, la Inviere au fost contrariati, dar la inaltare s-au intarit in credinta. Ca raspuns la asteptarile lor increzatoare El, Mantuitorul le-a trimis in cea de a zecea zi de la Inaltarea Lui, fagaduinta Tatalui, darul Duhului Sfant. (Faptele Ap. cap. 2 v 1-20)

-   Inaltarea semnifica si sfarsitul lucrarii pamantesti a Domnului Isus pe pamant precum si inceputul lucrarii de apostolat a Bisericii Sale « Ci voi veţi primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului » (Faptele Apostolilor Cap 1.8)

-   Ridicarea la cer a fost, conform spuselor Domnului, o conditie a coborarii Duhului Sfant peste Biserica : « Va este de folos sa Ma duc, caci daca nu Ma duc  Eu, Mangaietorul nu va veni la voi... » Duhul Sfant este si astazi Solul Ceresc ce pregateste Mireasa Mielului, o tine in veghere si o va rapi la porunca Regelui. Nu fi un crestin lumesc, fii un implinitor al Scripturii, un om plin de viata duhovniceasca.
 
-   Domnul Hristos a fost inaltat in glorie, la dreapta Tatalui, El este Imparat si Drept Judecator si se va intoarce sa judece viii si mortii la Dreapta Judecata, precum marturisim in Crezul Niceneean :
   « Si S-a inaltat la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui;
      Si iarasi va sa vina cu slava, sa judece viii si mortii,
      A Caruia Imparatie nu va avea sfarsit.
»
    Este Domnul Hristos incununat ca Domn in viata ta ? Viata noastra este zi de zi o alegere si daca Il declaram  pe El drept Stapan si Domn al vietilor noastre aceasta trebuie sa fie o realitate vizibila si nu doar una declarativa: faptele noastre, gandurile noastre, atitudinile noastre trebuie sa demonstreze acest lucru.

-   Scopul lui Dumnezeu pentru noi nu este sa mostenim pamantul,  Biblia ne spune ca      «pamantul cu tot ce este pe el va arde » ( 2 Petru 3.10).  Hristos a fost inaltat la cer in trup de slava si la fel cum Biserica - si implicit fiecare mantuit - are garantia invierii trupului prin invierea Domnului Hristos tot asa prin inaltare ea capata garantia inaltarii la cer pentru a fi vesnic cu Domnul. (Filipeni 3. 20, 21) : « Dar cetăţenia noastră este în ceruri, de unde şi aşteptăm ca Mântuitor pe Domnul Isus Hristos. El va schimba trupul stării noastre smerite şi-l va face asemenea trupului slavei Sale, prin lucrarea puterii pe care o are de a-Şi supune toate lucrurile. »

-   Noi traim vremurile cand Fiul omului si Stapanul vesniciilor sta sa vina pe norii Cerului  sa-i ia la Sine pe ai Sai. (Ev. Dupa Ioan cap 14 v 3).  Iata si cuvantul adevarat pe care ingerii l-au rostit celor care au ramas uimiti privind cerul in urma Lui : « Barbati galileeni, de ce stati si va uitati spre cer ? Acest Isus, care S-a inaltat la cer din mijlocul vostru, va veni in acelasi fel cum L-ati vazut mergand la cer. »  (Fapte, cap 1 v 11)
   Cerul este mai innorat ca oricand, imparatiile pamantului sunt tulburate, imparatii lor se framanta neputinciosi, semnele apocaliptice sunt tot mai prezente...  Oare ce sentimente ne anima pe noi in aceste vremi cand ar trebui, asemeni fecioarelor intelepte, sa fim mai vegheatori ca oricand ?
 
   De-alungul veacurilor toti sfintii Domnului au trait cu sentimentul ca Mirele Ceresc va reveni chiar in timpul vietii lor ; oare nu este si acesta un semn al Venirii Lui, ca tocmai acum cand semnele sfarsitului sunt mai vizibile ca niciodata, oamenii se intorc cu spatele spre Biblie, spre Biserica, spre Mantuire ?
   Biblia, cuvantul adevarat si de netagaduit al Celui Vesnic, insa, ne incredinteaza :
   « Iata ca El vine pe nori si orice ochi Il va vedea... »  Apoc. 1. 7
   Doamne... lasa peste noi un duh de ascultare, de trezire, de veghere ! Amin !

- mesaj din partea administratiei www.elim-bruxelles.org -

 

Donatii
Doar o singura data Lunar

NEWSLETTER

Pentru a primi ultimele noutati si actualizari va puteti abona la newsletter

Versetul zilei
Psalmii 2:4

Cel ce şade în ceruri râde, Domnul Îşi bate joc de ei.

vezi toate versetele
Proverbul zilei
Proverbul 5:11

ca nu cumva să gemi, la urmă, când carnea şi trupul ţi se vor istovi,

Legaturi directe
Vot
  • Sunteti multumiti de transmisia live?

  • Motivul

  • Trimite
  • Sunteti multumiti de calitatea transmisiei?

  • Motivul

  • Trimite

Contact form

*
*
*
*